19/5... 1 månad!

I lördags, den 19/5 blev jag en månad ung!! Tiden går för fort tycker mamma och pappa!
Jag lyfter mycket på huvudet nu, är ju nyfiken och vill kika runt omkring mig :)

De senaste två veckorna har vi haft besök av min moster som bor i London. Har varit jättemysigt att få gosa med henne också :).
Blir inte längre inlägg än såhär nu... Mamma är trött :)

Puss å kram!

Förlossningen och livet efter!

Jag tänkte berätta lite om förlossningen och livet efter den!

Tidig morgon, omkring kl 04:50 började mamma få värkar.. hon var tvungen att gå upp ur sängen och sätta sig att klocka värkarna. Men då var det 5 - 7 minuter emellan dem, ibland längre... Så vid det tillfället var det bara att sitta hemma och ta det lugnt. Hon bad pappa att ta upp mina bröder till dagis, för hon hade så pass ont så hon knappt kunde röra sig! Det var ju bara lilla jag som ville titta ut :)

Under dagen stegrade värkarna ganska mycket för mamma, hon låg i soffan med rasmus bredvid sig och andades... tungt! Hon ringde också och rådfrågade förlossningen som sa att hon och pappa kunde få komma in under eftermiddagen.

Vid lunch tid ringde mamma efter pappa, och bad honom komma hem. Han kom hem ca 13 - 13:30.. då gick även resten av slemproppen för mamma. Värkarna ökade ännu mer, då ringde hon förlossningen en sista gång, som då sa att de kunde komma in så de fick kika på mamma iaf.

Kl 14:15 blev mamma och pappa inskrivna på förlossningen, mamma var öppen 6 - 7 cm, det tyckte barnmorskan var bra jobbat av mamma :)

Ca kl 16:10 kom förlossningsvärkarna, och kl 16:28 var jag ute i stora vida världen!

Barnmorskan var mycket stolt över mamma som var en så duktig förstföderska som det dessutom gick så snabbt för! Hon sa att mamma nog är gjord för att föda barn :). Pappa var så stolt också, båda blev lite extra glada när de fick se att jag minsann var en liten flicka som de önskat sig :).

Pappa var så duktig och hjälpte mamma under förlossningen! Han baddade hennes panna medan hon försökte koncentrera sig på värkarna. När jag sedan var ute fick jag ligga på mammas mage en stund och bara mysa. När det sedan var dags att klippa navelsträngen var pappa framme och fixade det. Sen satte han på mig en blöja och fick sitta med mig i knät medan mamma fick försöka återhämta sig lite. Det var så mysigt att ligga hos pappa <3

Sen var det dags för lite mat från mamma! Det var gott!! =) Jag var 50 cm lång och vägde 4280 g när jag kom ut :) En stooor flicka är jag!

 Här är jag alldeles nyförlöst! Både mamma och jag var ganska trötta :)
Mamma och jag stannade på BB i 2 dagar, sen ville vi åka hem, och pappa ville ha hem oss också :)

Idag är jag faktiskt 14 dagar! Tiden går så himla fort! Men det är skönt att få vara hemma med mamma och pappa, de ser till att jag har det jag ska. Just nu ligger jag och vilar, så mamma hjälper mig att blogga :)

Livet här hemma rullar på! Jag är vaken väldigt mycket, och nu verkar det som att mamma vill att jag ska försöka sova lite på dagen.. kanske för att jag är en liten natt ramlare :)

Vu bjuder på lite fler bilder... Nu ska mamma hjälpa pappa att montera ner deras säng, då det kommer en ny om en timme :))))

 Här är jag mätt och belåten!

 Myser med pappa! <3

 Myser med mamma! <3

 Morfar ute med mig och vagnen :)

 Mormor och morfar med mig och vagnen =)